De pantoffelrevoluties van generatie E

In de moeilijkste omstandigheden ontstaan vaak de mooiste geschiedenissen. Wat als alles instort, de standbeelden en geliefden van hun voetstuk vallen? De jeugd is anno 2014 niet langer de groep waar de Europese droom zich manifesteert, maar die integendeel de EU haar ergste nachtmerrie bezorgt.
 
Zes jaar crisis heeft jongeren economisch en politiek onzichtbaar gemaakt. Collectieve apathie, of hebben ze uit een doorgeschoten Europa in crisis geleerd dat politiek iets kan zijn van veel tinten grijs?
Youthopia is een multimediale reis in aanloop naar de Europese verkiezingen 2014 door 28 Europese lidstaten maar bovenal een liefdesverklaring van een generatie aan een concept dat ze niet kan vatten noch missen.
MO* Magazine (najaar 2014)
 
MO.be (wereldblog)
Metro (wekelijks artikel)
Café Corsari (VRT Talkshow)
European Young Greens (video interview)
RTV Sloveninija (radio reportage Slovenië)
Het project kwam tot stand dankzij sponsoring van Interrail, de overkoepelende organisatie voor treinverkeer in Europa en the League of Young Voters, een onafhankelijke organisatie voor en door jongeren onder de koepel van de Europese Jeugdraad die zich inzet om de kloof tussen jongeren en de Europese Unie te verkleinen en hen te informeren over de Europese verkiezingen. 
Een audioverslag van de reis verscheen wekelijks in het radio 1 programma De Bende van Einstein.

KOEKOEK. IK BEN TESS

CONTACT

GRATIS POËTISCH INNER COMPASS + INFO OVER EMBODIED SCHRIJVEN

Storyteller + intuïtieve expressiecoach. Deze website is het doorgeefluik van mijn hart, om je te helpen op te staan in je eigen verhaal zodat je creatieve levensenergie weer vrij kan stromen. Ik geloof dat alles wat je zoekt in je lichaam, je pen en de natuur zit. En dat jouw moed om in je gekraste ziel te durven kijken, je geheime kompas is.

  • Facebook
  • Instagram

BEZOEK ME

Sandinha, Vale do Ceira, Portugal

WHATSAPP

+351 926 289 452

SCHRIJF ME

© 2020 Underground Forest . Artwork by @Korpa