Ontdek de pantofferrevoluties van jong Europa!

Over
In de moeilijkste omstandigheden ontstaan vaak de mooiste geschiedenissen. Wat als alles instort, de standbeelden en geliefden van hun voetstuk vallen? De jeugd is anno 2014 niet langer de groep waar de Europese droom zich manifesteert, maar die integendeel de EU haar ergste nachtmerrie bezorgt.
 
Zes jaar crisis heeft jongeren economisch en politiek onzichtbaar gemaakt. Collectieve apathie, of hebben ze uit een doorgeschoten Europa in crisis geleerd dat politiek iets kan zijn van veel tinten grijs?
Youthopia is een multimediale reis in aanloop naar de Europese verkiezingen 2014 door 28 Europese lidstaten maar bovenal een liefdesverklaring van een generatie aan een concept dat ze niet kan vatten noch missen.
Over
Publicaties
MO* Magazine (najaar 2014)
 
MO.be (wereldblog)
Metro (wekelijks artikel)
Café Corsari (VRT Talkshow)
European Young Greens (video interview)
RTV Sloveninija (radio reportage Slovenië)
Het project kwam tot stand dankzij sponsoring van Interrail, de overkoepelende organisatie voor treinverkeer in Europa en the League of Young Voters, een onafhankelijke organisatie voor en door jongeren onder de koepel van de Europese Jeugdraad die zich inzet om de kloof tussen jongeren en de Europese Unie te verkleinen en hen te informeren over de Europese verkiezingen. 
Een audioverslag van de reis verscheen wekelijks in het radio 1 programma De Bende van Einstein.
Publicaties